پول هوشمند چیست؟

پول هوشمند چیست؟

استراتژی Smart Money یا پول هوشمند چیست؟

مفهوم پول هوشمند (Smart Money):

پول هوشمند چیست؟

عموما مفهایم و استراتژی‌های مختلف و پر تعدادی در بازارهای مالی، نظیر فارکس (Forex) وجود دارد که معامله‌گرها برای پیش‌بینی روند بازار و کسب سود، از آن‌ها بهره می‌برند. در این مطلب قراره که مفهوم Smart Money را به شما معرفی کنیم و به این سوال پاسخ بدهیم که “استراتژی پول هوشمند چیست؟”

پول هوشمند در اصطلاح به سرمایه‌ای گفته می‌شود که توسط شرکت‌های سرمایه‌گذاری بزرگ، بانک‌های مرکزی و موسسات مالی حرفه‌ای، کنترل می‌شود. این دارایی به منظور دستیابی به بیشترین میزان سود، توسط سرمایه‌گذارهای خبره که توانایی پیش‌بینیِ جهت روندهای بازار را دارند، مدیریت می‌شود.

به عبارت ساده، پول هوشمند به دارایی نقدی گفته می‌شود که توسط متخصصان سرمایه‌گذاری، که دارای تجربه و دانش زیادی در این زمینه هستند و یا به اخبار و اطلاعات ویژه دسترسی دارند، سرمایه گذاری می‌شود.

 بصورت کلی چنین فرض می‌شود که پول هوشمند، پولی است که در زمان مناسب، در کانال سرمایه‌گذاری مناسب و برای کسب بیشترین سود ممکن، سرمایه گذاری شده است.

از این رو، چنین باوری وجود دارد که پول هوشمند نسبت به سرمایه‌های خُرد، شانس موفقیت بیشتری برای کسب سود دارد؛ چراکه موسسات مالی حرفه‌ای از استراتژی‌های سرمایه‌گذاری بهتری نسبت به معامله‌گران خُرد استفاده می‌کنند. زمانی که پول هوشمند توسط بانک‌های مرکزی کنترل می‌شود، این توانایی را دارد که بازارهای مالی را از نظر اندازه و قدرت، تغییر دهد.

در نهایت حجم زیاد پول و استراتژی سرمایه‌گذاری خوب، دست به دست هم می‌دهد تا این موسسات مالی با استفاده از مفهوم “پول هوشمند” به موفقیت دست پیدا کنند.

منظور از معامله با پول هوشمند چیست؟

مفهوم معامله‌گری با پول هوشمند (smart money trading) به معامله‌ای گفته می‌شود که با استفاده از استراتژی‌های معامله‌گریِ نهادهای مالی بزرگ، که همسو با مفهوم پول هوشمند است، انجام می‌شود.

استراتژی پول هوشمند که توسط موسسات مالی بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد، به دلایل زیادی برتر از استراتژی‌هایی است که توسط معامله‌گران خُرد استفاده می‌شود.

البته این بدین معنی نیست که استراتژی‌های مورد استفاده در بازار خُرد (retail) کار نمی‌کند یا درست نیست، بلکه استراتژی بازار کلان یا به اصطلاح معامله‌گری موسسات مالی دقیق‌تر و قدرتمندتر از استراتژی‌های ارائه شده در بازار خُرد است. 

برخلاف معامله‌گری خُرد (retail trading) یا به اصطلاح پول احمق (dumb money)، پول هوشمند بطور طبیعی دسترسی بیشتری به منابع اطلاعاتی و دانش دارد؛ بنابراین دنبال کردن سرمایه‌گذاری‌هایی که توسط پول هوشمند انجام می‌شود، یک روایت واقعی از نوسانات بازار و جهت حرکت قیمت ارائه می‌دهد.

روش‌های تشخیص پول هوشمند:

پول هوشمند چیست؟

می‌توان وجود پول هوشمند در بازار را به روش‌های زیر شناسایی کرد؛

1- حجم معاملات: زمانی که حجم معاملات یک سهام، بدون اینکه خبر یا اطلاعات عمومی مهمی درمورد آن اعلام شده باشد، بصورت غیرمعمول افزایش یابد؛ این امکان وجود دارد که پول هوشمند وارد یک پوزیشن (معامله خرید یا فروش) شده باشد.

2 – قیمت گذاری سهام و گزینه‌های شاخص (stock pricing and index options): سرمایه‌گذاران آگاه می‌توانند با تجزیه و تحلیل قیمت و گزینه‌های شاخص، اطلاعات مربوط به پول هوشمند را بررسی کنند. اطلاعاتی که از این منابع بدست می‌آید، نشان می‌دهد که پول هوشمند در چه پوزیشنی (معامله خرید یا فروش) وارد خواهد شد و چه تاثیری بر آینده‌ی بازار خواهد داشت.

بدین ترتیب، معامله‌گران خُرد می‌توانند با پیش‌بینی پوزیشن‌هایی که با پول هوشمند گرفته می‌شود و اوراق بهاداری که با این پول خریداری می‌شود، وارد معملات پیشرفته شوند و روی موج موفقیت و کسب سود قرار بگیرند.

3- منابع داده و روش‌ها: سرویس‌های ارائه دهنده‌ی داده (Data providers) از منابع داده و روش‌های مشخصی برای دسته‌بندی فعالیت‌های اقتصادی به دو گروه معامله‌گران آگاه و غیرآگاه استفاده می‌کنند. تحلیلگران با استفاده از گزارش‌های داده از منابعی نظیر  Commitment of Traders (COT) (تعهد معامله‌گران)، فعالیت‌های تجاری و غیرتجاری را از یکدیگر تشخیص می‌دهند.

این منابع داده، تفاوت راه‌هایی که این دو گروه برای گرفتن پوزیشن در بازار انتخاب کرده‌اند را برجسته می‌کنند. با این وجود باید توجه داشت که اقدام به سرمایه‌گذاری، به تنهایی نمی‌تواند نیت این سرمایه‌گذاران را مشخص کند. 

شاخص پول هوشمند چیست؟

از شاخص پول هوشمند برای درک عملکرد پول هوشمند نسبت به پول احمق (dumb money) در بازار، استفاده می‌شود؛ پول احمق در اصطلاح به پولی گفته می‌شود که توسط معامله‌گران خُرد وارد معاملات بازار می‌شود. سرمایه‌گذاران موسسات مالی، طول روز معاملاتی را صرف ارزیابی رفتار قیمت در بازار می‌کنند؛ از این رو  پول هوشمند در هر ساعت از هر روز معاملاتی بازار، معامله می‌شود.

برخلاف پول هوشمند، بخش عمده‌ی پول احمق (dumb money) در ابتدای روز معاملاتی و در واکنش به اخبار صبح زود یا شب گذشته  و داده‌های اقتصادی معامله می‌شود.

کاربردهای شاخص پول هوشمند:

شاخص پول هوشمند به دو روش توسط معامله‌گران مورد استفاده قرار می‌گیرد:

1- تایید روند دارایی (confirmation of asset trend): شاخص پول هوشمند، زمان ورود به معامله برای دارایی‌های مشخص را نشان نمی‌دهد؛ بلکه به سرمایه‌گذار نشان می‌دهد که در کوتاه مدت چه انتظاری از این دارایی‌های مشخص داشته باشد. به عنوان مثال اگر دارایی (asset) مورد نظر در یک روند صعودی باشد، شاخص پول هوشمند ممکن است زمان تغییر جهت روند را هشدار دهد.

2- تغییرات در شاخص پول هوشمند و روندهای بازار: سرمایه‌گذاران با توجه به روندهایی که توسط شاخص پول هوشمند نشان داده شده، به دنبال تغییرات روندها در بازار می‌گردند. به این فرآیند شناسایی واگرایی (identification of divergence) می‌گویند. مثلا در حالتی که قیمت یک دارایی در حال کاهش است و شاخص پول هوشمند در جهت صعودی حرکت می‌کند؛ این حالت معمولا نشان می‌دهد که قیمت دارایی می‌تواند افزایش یابد.

چطور با پول هوشمند معامله کنیم؟

معمولا کسانی در معامله‌گری با استراتژی پول هوشمند یا Institutional Trading (معامله‌گری به روش موسسات مالی) خبره می‌شوند که این مفهوم را از یک مربی (mentor) آموخته باشند.

این مفاهیم معمولا توسط معامله‌گران حرفه‌ای که سال‌های متمادی مشغول تحلیل بازار بوده‌اند، کشف شده است و در هیچ کتاب یا کلاس آموزشی نمی‌توان به آن‌ها دست پیدا کرد.

درنهایت باید به این موضوع اشاره کنم که سرمایه گذاری در بازار فارکس با استفاده از استراتژی پول هوشمند، نیازمند دانش و تخصص کافی است؛ بنابراین توصیه نمی‌شود که تنها با تکیه بر مطالعه‌ی چند مقاله‌ی مختصر و بدون مشاوره با افراد متخصص، گام در این عرصه بگذارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره حضوری یا آنلاین، به صفحه‌ی مشاوره وبسایت سپهر پارسا، مراجعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *